DESIGNYA                                                                     All Rights Reserved.

DESIGNYA

INTERIOR DESIGN STUDIO

Program: L - V  10:00 - 18:00

ETAPELE UNEI AMENAJARI

ETAPA 1

 

- Întâlnire beneficiar designer la locaţie - măsurarea exactă, tridimensională a spațiului ce urmează a fi amenajat și redesenarea lui în format electronic.

- Brief si chestionar de amenajare – vom întocmi un set de întrebări relevante despre proiectul pe care urmează să-l amenajăm, astfel încât să putem construi împreună conceptul.  

- Planuri cu propunere de mobilare – realizarea planurilor de compartimentare și de amplasare a mobilierului, în urma unor studii de fluxuri și ergonomie. Astfel, se va alege varianta optimă de mobilare a spațiului, în conformitate cu necesitățile și funcționalităţile discutate.

ETAPA 3

 

Lista de cumpărături - reprezintă realizarea tabelului cu dimensiunile și cantitățile pieselor de mobilierului, corpurilor de iluminat și a elementelor decorative, pe baza cataloagelor de la diverși furnizori. Obiectele selectate pentru amenajare vor fi incluse într-o listă de cumpărături, care conține toate detaliile necesare achiziționării (număr de obiecte, furnizor, preț, link). Pentru elementele personalizate (piese de mobilier/elemente decorative), se vor realiza planșe de detaliere.

Pentru PACHETUL PLATINUM se vor trimite planurile electrice, sanitare, stereotomia plăcilor ceramice (gresie, faianță) pentru băi, bucătărie sau alte zone unde se montează aceste materiale şi stereotomia parchetului, dacă se face un model mai complex (parchet intarsiat sau îmbinarea între placi ceramice și parchet etc.)

ETAPA 2

 

Conceptul – cea mai importantă parte a unui proiect de amenajare este aceea de creație. În funcţie de pachetul ales se vor crea moodboard-uri sau randări 3D pentru fiecare încăpere. 

 

- Moodboard - o colecție de elemente pentru prezentarea atmosferei pe care dorim să o implementăm, utilizând un colaj de imagini, mobilier, finisaje și culori ce vor crea paleta cromatică și stilistică.

- Randare - o simulare 3D, fotorealistă, ce ne dezvăluie cum va arăta viitoarea casă sau viitoarea renovare. Practic, randarea este o fotografie rezultata in urma procesarii computerizate a unui model 3D, model ce vor integra toate detaliile proiectului.